taare zameen par

    bu yıl ki ödül törnelerine 9 yaşındaki darshell safary adlı bir çocuğu,en iyi aktör adayı olarak yollayan film.
    (28.02.2008 16:17)

filmfare

    bu yıl 53 . düzenlenen hindistanın sinemasının oscarlarının dağıtıldığı ödül törenidir,hint sineması açısından o kadar önemlidir ki hollywood un oscar ödül töreni gecesi ile aynı akşam yapılır.
    en iyi erkek oyuncu : shahrukh khan (chak de india)
    en iyi kadın oyuncu : kareena kapoor (jab we meet)
    en iyi film : taare zameen paar
    en iyi yönetmen : amir khan (taare zameen par )
    en iyi erkek şarkıcı: shaan /jab se tere naina(saawariya)
    en iyi kadın şarkıcı: shreya ghoshal/ barso re (guru)
    gelecek vaad eden en iyi erkek oyuncu : ranbir kapoor (sawaariya)
    gelecek vaad eden en kadın oyuncu : deepika padukone (om shanti om)
    (28.02.2008 16:01)

derin devlet

    devletin kendisidir. her devlet gibi bizim devletimizinde pis işlerini yaptırdığı taşoron mafyalar vardır bunların içersinde büyük iş adamlarıda barındırılır bunlar kendilerine derin devlet derler ama bunlarında derinlerine inildiğinde yine devlet başroldedir.
    (28.02.2008 15:52)

rajasthan

    rajasthan da kutsal sayılan geyikler de bulunmanktadır. sırf bu geyiklerden birini öldürdü diye salman khan 3 ay hapis yatmıştır.
    (16.02.2008 12:15)

pelin karahan

    katie holmes a benzerliğinden dolayı rolü kapan oyuncu
    (16.02.2008 11:33)

shahrukh khan

    asya ülkelerinden sonra,şimdi avrupada büyük bir hayran kitlesine sahip oldu. son filmi om shanti om berlin film festivalinde gösterilmesinden dolayı şuan almanyada dır.ilk görüşde insanların tarık mengüç daha yakışıklı dediği fakat bir filmini izledikten sonra tamamen ön yargılı insanların bakış açısını değiştirir bu shahrukh khan.2 çocuk babasıdır oğlu aryan ve kızı suhana, eşi gaurinin yarın veya yarından sonraki günlerde aşırı srk hayranları tarafından kaza kurşununa kurban gideceğini düşünüyorum. mumbai nin bandra bölgesinde şato gibi bir evi vardır aynı zamanda evinin içersi osmanlı sarayı gibi döşenmiştir. karan joharın kofee with karan programına katıltığında hrithik roshan ile cuma namazlarına kaçırmamaya özen gösterdiğini dile getirmiş ve beni kendine tekrar hayran bırakmıştır.srk için bir aralar kanser dir haberleri çıkmışdı hatta verdiği aşırı kilolar bu hastalığa bağlanmıştır.bu haberlerden sonra yaptğı açıklamalarda böyle birşeyin olmadığını sağlının gayet iyi olduğunu söylemiştir
    (16.02.2008 10:46)

kabhi alvida naa kehna

    klasik bollywood filmlerinden biraz daha farklı olup filmdeki oyuncuların hatrına izlemek zorunda kaldığım filmdir.bollywoodun en pahallı filmi olmasına rağmen izleyiciye istediğini verememiştir,karakterler tamam,görüntü tamam,müziklerde tamam fakat hikayenin biraz amerikan tarzında olduğunu düşündüğüm,karan joharın büyük emeklerle hazırladığı ,her sahnesinden bir ünlünün çıktığı filmdir.filmin konusu hintlilerin genel aile yapısına ters gelmesine rağmen sanırım filmde sırf amitabh bachchan oynadı diye fazla eleştiri toplamamıştır.umarım hint sinemasında gittikçe efsaneleşen karan johar böyle bir hatayı bir daha yapmaz.
    (16.02.2008 10:32)

kimsekim

    google da bollywood ile ilgili haberlere bakarken,diyarı bulduğum ve diyarda tanımlamalarını okuduktan sonra "ee burda bizim dilimizden anlayan birisi var "dediğim ve hemen akabininde bende vampir olmalıyım diyipte diyara katılmama sebep olan vampir.kendisine yaptığı çevirilerden dolayı teşekkür ederiz.
    (16.02.2008 10:16)

preity zinta

    1974 doğumlu hindistanlı aktris. preity zinta hindistanın kuzey bölgesinde doğup büyüdüğü için diğer hintlilere nazaran ten rengi daha açıktır.kariyerinde ki ilk filmi "dil se" olup bu filmden sonra başarı grafiği her geçen gün artmıştır. kal ho naa ho-veer zaara-kabhi alveda naa kehna-koi mil gaya-dil chahta hai gibi filmlerde gösterdiği başarılı performans dan dolayı ödeüllere layık görülmüştür. 2007 ylında sadece jhoom barabar jhoom filmini yapmış ve henüz gösterime girmeyen the last year adlı filmi çekmiştir.bollywood un en sıcak kanlı,en samimi,en çok gülen oyuncusu olma özelliğinide elinde bulundurur. filmleri büyük bir keyifle izlerim ve gamzelerinden dolayı hep gülmesini isterim .ismi birçok ünlü ile anılmıştır,şu sıralar evlilik hazırlığı yaptığı hindistanın önemli iş adamlarından biri olan ness wadia ile beraberdir.2008 yılında bol film çevirmesini temenni ederiz.
    (16.02.2008 09:57)

rani mukherjee

    an itibariyle duyupta ohaa dememe neden olan habere göre ;rani mukherjee nin ünlü yönetmen yash chopranın oğlu aditya chopra ile gizlice evlenmiş ve rani nin yeni aldığı evde yaşamaya başlamışlar.aditya chopranın eski eşinden hayla boşanıp boşanmadığını bilmiyoruz fakat aditya chopra nın annesi pam chopra ne kadar rani mukherjee yi sevse bile bu evliliğe üzülmüşür, üzülmesinin nedeni eski gelinini karşısına almasıymış.rani mukherjee nin bu kararını eski aşkı abhishek bachchanı ezeli rakibi aishwarya rai ye kaptırdıkdan sonra aldığı söylenir. yani şu demektir ki rani mukherjee her ne kadar hindistan film sektörünün en önemli yapımcı ve yönetmen ailesine gelin gitse bile bir kaç sene sonra sonu nun madhuri dixit,kajol,karishma kapoor ve diğerleri gibi evinin kadını olup bollywood dan elini eteğini çekicektir
    (16.02.2008 09:25)

dheere jalna

    sonu nigam ile shreya ghoshal paheli filminin soundrack albümü için seslendirdikleri parça.şarkısı gibi klibide çok hoştur. klipde kishanlal nın hayaleti onun yerine eve döner ve lachchi sine kavuşur. aynı zamanda filmin yapımcılığını srk ve eşi gauri khan nın ortak olduğu red chillies entertainment üstlenmiştir.


    buyrun efendim klibi (http://www.youtube.com/watch?v=jv5kvurxi-i
    (16.02.2008 09:14)

amitabh bachchan

    geçtiğimiz aylarda annesi teji bachchanı kaybetmiştir.hindistan film sektörünün efsanevi oyuncusudur. iki çocuk babasıdır,torunlarına çok düşkündür. hastalandığı zaman hintlilerin hastahane kapılarında yatmalarına neden olur,o kadar çok sevilirki hindistan da herkes dua eder ona bişiy olmasın diye.allah başımızdan eksik etmesin
    (14.02.2008 15:42)

sunay akın

    kutay ve yüksel adında iki erkek kardeşi vardır.
    (14.02.2008 15:34)

sevgililer günü

    sevgililer gününüz kutlu olsun,olmayanların canı sağolsun
    (14.02.2008 15:31)

facebook

    ebesini arayıpta bulamayanların sitesi.
    (14.02.2008 15:22)

sayfa: 1-2-3-4-5-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.